fbpx

5 Cuvinte care Stârnesc Curiozitatea în Titlu


Ți-am spus într-un newsletter despre ceea ce zicea Joseph Sugarman că ar fi una dintre formulele din copywriting.

„Singurul scop al primei propoziții în publicitate este să te facă s-o citești pe-a doua.”

Iar ca să citească prima propoziție, e important ca titlul să convingă cititorul să facă asta.

Cred că ai observat cum suntem permanent bombardați de mesaje de tip tabloid, care au ca singur scop să dăm click pe titlul lor – așa numita strategie ”click bait”.

Nu te încurajez să copiezi ceea ce te-a făcut pe tine să dai click, decât atunci când ceea ce livrezi în text este strâns legat de ceea ce apare în titlu.

Uite mai jos 5 cuvinte – și câteva exemple – care te ajută să stârnești curiozitatea încă din titlu.

1. Cum…

„Cum” promite o soluție, iar ceea ce scrii după, dacă are legătură cu audiența și problema acesteia, ai stârnit deja curiozitatea cuiva care caută o soluție.

Un titlu celebru al lui John Caples pentru un tonic de păr a fost How a Bald Barber Saved My Hair (Cum mi-a salvat părul un frizer chel) și a avut foarte mare succes deși piața era saturată de produse pentru îngrijirea părului.

Dacă textul ce urmează (sau chiar titlul) vorbește de o întâmplare personală, sau a cuiva cu care avatarul s-ar identifica, efectul va fi și de social proof/testimonial.

2. Aceste

O reclamă celebră de la începutul secolului 20 avea titlul: Do You Make These Mistakes in English? (Faci aceste greșeli în engleză?) și promova un curs de limba engleză prin corespondență.

Cititorul nu prea avea cum să răspundă Da sau Nu la întrebare, fără să citească mai departe pentru a vedea despre ce greșeli era vorba.

3. De ce…

Un titlul de genul De ce unii oameni câștigă aproape întotdeauna loterie are rolul de a te face să simți că îți scapă o informație importantă, poate confidențială. Un fel de FOMO (Fear Of Missing Out).

Ceea ce face un asemenea titlu credibil sunt cuvintele „unii” și „aproape” care temperează enunțul și comunică din start că „nu toată lumea” și „nu întotdeauna”…

4. Care…

Un titlu de genul Care din aceste cărți Best Seller te-ar interesa la doar 10 lei? te-ar pune să te întrebi de ce un best seller ar costa doar 10 lei și mai ales care ar fi acesta.

În plus, un preț excelent în titlu țintește un public dornic de chilipiruri, deci trebuie folosit atunci când piața țintă se află în această zonă.

5. Ce…

Poate ai auzit de celebrul titlu What Never … Ever to Eat on an Airplane! (Ce să nu mănânci Niciodată… într-un avion!) al unei publicații americane.

Observi și aici cum au țintit din titlul audiența (cei care călătoresc frecvent cu avionul) și cum au creat impresia că ceva de valoare (o informație relevantă) îți scapă.

Un fel de concluzie…

Când folosești aceste cuvinte, ești perceput drept o sursă de informație de valoare și de soluții la problemele oamenilor.

Când oferi valoare și nu strigi din titlul reducere, Sale, Ofertă, etc, presiunea cititorului scade iar credibilitatea ta crește.

#RISTRETTO

(NEWSLETTER)

ÎNVAȚĂ GRATUIT BAZELE COPYWRITING-ULUI

Cum să concepi și să scrii texte de promovare pentru a vinde mai mult și mai ușor

NU UITA SĂ VERIFICI E-MAILUL ȘI SĂ CONFIRMI ABONAREA!

Prin completarea formularului sunt de acord să primesc newsletterul și confirm că sunt de acord cu Politica de confidențialitate.


în

,