fbpx

Poziționarea – lupta pentru un loc în mintea ta


Autori: Al Ries, Jack Trout
Editura: Brandbuilders, 2004
Limba: Română


După ce am citi cartea asta, mi s-au clarificat câteva aspecte legate de marketing, poziționarea de brand, rebranding și am putut extinde ce am învățat în activitatea de mea de copywriter.

Cartea a fost vândută în peste 1 milion de exemplare și are o prefață scrisă de Philip Kotler, „părintele” marketing-ului modern

Deși a apărut inițial în 2001, adică demult, iar anumite teorii mai noi combat unele lucruri din cartea asta, cred că o mare parte din informație este încă valabilă.

Mi-am notat mai multe lucruri despre Audiență/Avatar, Comunicare, Persuasiune, Vânzare, Strategie, Research, Diferențiatori, Branding sau Business.

Îți las mai jos câteva citate care să te ajute:

Poziționare

Poziționarea este un sistem organizat în scopul de a găsi o fereastră în minte. Acest sistem de bazează pe ideea potrivit căreia comunicarea poate să avea loc doar într-un moment favorabil și în condiții favorabile.

Trebuie să-ți construiești o poziție de lider în termenii pe care îi înțelege consumatorul potențial.

O greșeală frecventă, care apare atunci când cauți diferite nișe de poziționare, este umplerea unui gol la nivelul liniei de producție și nu la nivelul minții consumatorului.

Comunicare

În comunicare, ca și în arhitectură, mai puțin înseamnă mai mult. Trebuie să ai un mesaj incisiv, care să-ți poată croi drum în mintea consumatorului.

Audiență/Avatar

Fiecare ființă umană pare să creadă într-un mod intuitiv că numai ea deține cheia adevărului universal.

Diferențiatori

Pentru a găsi o poziție unică pe piață, trebuie să ignori gândirea convențională. Gândirea convențională spune că poți găsi un concept fie în interiorul minții tale, fie în iteriorul produsului.

Fals. Ceea ce trebuie să faci este să cauți în mintea consumatorului potențial.

Cartea nu se mai comercializează acum în România, dar poți s-o găsești într-un anticariat, așa cum am găsit-o eu – AICI.

#ristretto #copywriting: Facebook | Recenzii | Newsletter

#RISTRETTO

(NEWSLETTER)

ÎNVAȚĂ GRATUIT BAZELE COPYWRITING-ULUI

Cum să concepi și să scrii texte de promovare pentru a vinde mai mult și mai ușor

NU UITA SĂ VERIFICI E-MAILUL ȘI SĂ CONFIRMI ABONAREA!

Prin completarea formularului sunt de acord să primesc newsletterul și confirm că sunt de acord cu Politica de confidențialitate.


în