fbpx

#73: Copywriting-ul cel de toate zilele


Un exercițiu excelent pentru copywriteri este să analizeze mesajele publicitare la care se expun pentru a înțelege de ce unele îi influențează, iar altele nu.

Azi îți propun o altă abordare personală a copywriting-ului.

În copywriting folosim tehnici prin care înlăturăm reticența și construim încrederea oamenilor.

Cum ar fi să integrezi abilitățile de copywriter în cele mai multe arii din viața ta?

Azi îți arăt unde le mai folosesc eu:

La un recent interviu de „angajare” (pentru un client din liga mare) am construit scrisoarea de intenție și CV-ul în așa fel încât să-i arăt cum îi pot aduce valoare reală.

➤ Am trecut de cele două interviuri și de testul practic și chiar acum, când îți scriu aceste rânduri, am primit e-mailul prin care îmi confirmă că am fost selectat.

Când am dat apartamentul cu chirie, în textul anunțului am evidențiat, la caracteristici și beneficii, proximitatea unor obiective relevante: școli, stații de autobuz și taxi, supermarket, brutărie, mall, etc, cu distanțe și timpi, pentru a evidenția localizarea foarte bună.

➤ Niciodată n-am stat fără chiriaș mai mult de o săptămână.

Când am vândut pe OLX lucruri de care nu mai aveam nevoie (pantofi, mobilă, chiar și vechile termopane pe care inițial am vrut să le arunc), pe lângă cele mai mici detalii, am scos în evidență starea reală în care se aflau și posibilități de a putea fi reutilizate (în cazul termopanelor).

➤ Am vândut întotdeauna tot la un preț bun.

De câte ori doresc să văd un meci la televizor (sau vreau să ies la o mișcare cu băieții) folosesc copywriting în familie, dar aici emoțiile joacă un rol mult mai important.

➤ De multe ori îmi iese dar e mai greu, pentru că ne cunoaștem bine. 😊

În concluzie, tratez orice interacțiune în care am un interes ca pe o vânzare.

Poate nu e bine, dar așa sunt eu.

După cum vezi, abilitățile de copywriter mă ajută acasă și în mediul profesional – oriunde mă lovesc de reticență sau e nevoie să construiesc încredere.

Acum am să-ți spun ceva ce cred cu tărie…

Orice antreprenor are nevoie de un copywriter experimentat pentru a dezvolta corect un produs nou.

Pentru că degeaba are o idee genială, dacă nimeni n-are nevoie de ea, dacă nu rezolvă probleme reale, dacă nu clarifică obiecțiile de pe piață sau dacă o promovează unei audiențe nepotrivite.

Iar un copywriter bun îl poate ajuta (printre altele):

  • să identifice lipsuri ale pieței/concurenței
  • să identifice nevoi/obiecții relevante ale audienței
  • să găsească unghiuri noi de a privi/utiliza produsul

🧨 O să fac mai jos un anunț important în premieră, legat ideea de mai sus.

Am început să dezvolt un produs educațional care acoperă un gol și o nevoie importantă pe piața educației de copywriting.

Dacă încă n-ai ajuns la clienții pe care ți-i dorești, indiferent că ai sau nu portofoliu, îți pregătesc un instrument smart cu ajutorul căruia să obții mai ușor proiecte plătite de copywriting.

Ideea mi-a venit identificând o nevoie specifică a copywriterilor, indiferent de nivelul la care scriu, iar soluția pe care ți-o voi oferi am validat-o deja în proiecte reale de business.

(deși aici îți vorbesc despre copywriting, eu prestez servicii de copywriting pentru afaceri reale, unele dintre ele foarte mari în industria lor)

Este o abordare inedită, pe care n-am întâlnit-o la niciun furnizor de educație de copywriting, atât din România cât și de afară, și care mie mi-a adus rezultate instant

Am transpus această metodă într-un model ușor de replicat de oricine (și nu e vorba de template-uri), chiar dacă abia ieri s-a apucat să învețe copywriting.

Cu condiția să-și perfecționeze în continuare abilitățile și să scrie texte de copywriting, pentru că nu pot face asta în locul nimănui. 

De fapt pot, dar atunci încasez eu banii. 😊

Important:

Nu va fi o resursă gratuită, dar îți vei putea recupera costul de la primul client cu care bați palma după ce ai folosit-o.

Intenționez să o lansez până la sfârșitul lui 2023 și îți voi da detalii pe parcurs.

Înscrie-te pe acest LINK pentru a primi, la momentul lansării, codul de reducere valabil doar pentru abonații activi ai acestui newsletter.

📌 Pe scurt…

  • tratează interacțiunile în care ai un interes ca pe un proces de vânzare
  • învață să înlături reticența și să construiești încrederea aprofundând bazele copywriting-ului
  • exersează copywriting-ul în toate ocaziile pe care ți le oferă viața

Până data viitoare, când îți voi arăta (tot din experiență) cum construiesc un newsletter, te încurajez să studiezi fundamentele copywriting-ului.

Pentru că nu poți excela dacă nu stăpânești bazele.

Rămâi cu bine.

Narcis

⋆ ⋆ ⋆

Resurse gratuite: 

Demo | Grup FB | Social | Arhivă | Bibliotecă


#RISTRETTO

(NEWSLETTER)

ÎNVAȚĂ GRATUIT BAZELE COPYWRITING-ULUI

Cum să concepi și să scrii texte de promovare pentru a vinde mai mult și mai ușor

NU UITA SĂ VERIFICI E-MAILUL ȘI SĂ CONFIRMI ABONAREA!

Prin completarea formularului sunt de acord să primesc newsletterul și confirm că sunt de acord cu Politica de confidențialitate.


în