fbpx

#2: Cuvintele importante care vând


Înainte să afli cuvintele importante prin care vinde un copywriter, ar fi util să înțelegi cum ajunge la acestea.

On the average, five times as many people read the headline as read the body copy.”* spune David Ogilvy, pe baza studiilor făcute de agenția de publicitate pe care a fondat-o.

Adică din 5 oameni care citesc titlul, doar unul merge mai departe.

80% dintre ei abandonează.

Un alt mare copywriter american, Joseph Sugarman, spune că în publicitate rolul titlului este de a-l face pe cititor să citească primul paragraf, rolul primului paragraf este de a-l face să-l citească pe al doilea… Și tot așa…

Deși are foarte mare legătură, acest newsletter nu este despre titluri.

YOUR FIRST TEN WORDS ARE MORE IMPORTANT THAN YOUR NEXT TEN THOUSAND!**

Asta e concluzia la care a ajuns Elmer Wheeler în urma multor teste de vânzare efectuate pentru clienții săi, mari companii americane. Wheeler a fost unul dintre cei mai mari oameni de vânzări din America anilor ’60, creditat pentru faimoasa vorbă: ”It’s the sizzle that sells the steak – not the cow”*** .

Când 3 oameni spun același lucru, eu de obicei sunt foarte atent.

Majoritatea copywriterilor se raportează la cele de mai sus în cel puțin două moduri:

  • nu construiesc titluri foarte lungi, iar cuvintele importante sunt alese cu foarte mare grijă, pentru a stimula dorința cititorului de a deschide mesajul și a începe să-l citească
  • primele 10 cuvinte din text/Lead (”to lead” = ”a conduce” – partea de început a unui text care are rolul de a conduce cititorul mai departe) sunt alese pentru a lua cititorul „de mână” și a-l conduce printre argumente

De când am început să pun greutate pe titlu și primele 10 cuvinte, rata de deschidere a e-mailurilor și rata de click pe butonul de call-to-action au crescut semnificativ.

Ce cuvinte folosești mai exact? Asta e o chestiune de Research – al audienței, al produsului, al industriei, al concurenței.

Important e ca după ce identifici un interes real al audienței, să apelezi la emoții. Nu uita că oamenii cumpără din motive emoționale, chiar dacă folosesc motive care țin de logică pentru a se justifica.

Așa că e doar o chestiune de antrenament și Research pe beneficiile pe care le aduce produsul audienței, pentru a eficientiza fiecare text pe care îl scrii.

___
* În medie, de cinci ori mai mulți oameni citesc titlul față de cei care citesc întreg textul reclamei.
** Primele tale 10 cuvinte sunt mai importante decât următoarele zece mii!
*** Sfârâitul grătarului vinde friptura – nu vaca.


#RISTRETTO

(NEWSLETTER)

ÎNVAȚĂ GRATUIT BAZELE COPYWRITING-ULUI

Cum să concepi și să scrii texte de promovare pentru a vinde mai mult și mai ușor

NU UITA SĂ VERIFICI E-MAILUL ȘI SĂ CONFIRMI ABONAREA!

Prin completarea formularului sunt de acord să primesc newsletterul și confirm că sunt de acord cu Politica de confidențialitate.


în