Acesta este al 9-lea articol din seria de 10, în care ți-am arătat cum redactez eu o pagină de vânzare.
Dacă e important să scrii cu vocea brandului, trebui să mai știi că atunci când direcționezi reclame Meta către o pagină de vânzare, Facebook verifică și conținutul paginilor de destinație.
Iar dacă acestea nu respectă politicile lor de publicitate, reclamele nu vor fi aprobate și poți chiar întâmpina probleme cu contul din care le rulezi.
Azi, pe lângă aspectele legate de respectarea politicilor de publicitate, elimin din text orice consider de prisos, pentru a-l face ușor de parcurs și înțeles.
Dup ce mai verific o dată că elementele din Rule of One sunt congruente pe toată lungimea textului, mă asigur că explic în termeni simpli neologismele și termenii tehnici de care s-ar putea „împiedica” cititorul meu.
Dacă textul e lung, secțiunilor le voi da subtitluri, pentru ca cititorul să identifice rapid ce găsește sub acestea.
Acestea le concep (și evidențiez – bold, italic, culori etc) pentru ca cei care citesc rapid (skim readers), și care aleg astfel o cale diferită de parcurgere a textului (Double Readership Path), să înțeleagă rapid structura și logica textului.
Tot în această etapă mă asigur că trecerea de la o secțiune la alta se face natural, construind tranziții acolo unde este necesar.
Cuvintele și expresiile pe care le consider importante le voi evidenția prin formatare.
Verificarea punctelor critice de control (mesaj direct, navigare ușoară, limbaj simplu conversațional, fără greșeli, mesaj credibil, formularea clară a ofertei și asigurarea că următorul pas e simplu) mă ajută să elimin fricțiunile care l-ar putea face pe cititor să abandoneze.
➤ PROIECT (pasul 9/10)
În cazul paginii mele, există politici de publicitate Meta care trebuie respectate, la capitolul Sănătatea fizică sau mintală și dizabilități.
Vezi mai jos câteva exemple despre ce se acceptă și ce nu:
- „Consiliere pentru bulimie.” – Acceptat
- „Consiliere pentru depresie.” – Acceptat
- „Disponibil un nou tratament pentru diabet.” – Acceptat
- „Ai diabet?” – Neacceptat
- „Te-a doborât depresia? Cere ajutor chiar acum.” – Neacceptat
- „Nu aștepta. Tratează-ți soțul/soția de cancer chiar astăzi, cu ajutorul experților noștri medicali.” – Neacceptat
Tocmai de aceea am ajustat în pagină, schimbând adresarea directă într-una mai puțin directă sau chiar indirectă.
Vei vedea pe link-ul de mai jos toate modificările pe care le-am adus textului.
📌 Pe scurt…
- îmbunătățesc forma
- nu afectez argumentația
- respect cerințele „legale”
AICI este link-ul paginii de vânzare actualizate.
Data viitoare (Pasul 10/10: Varianta publicabilă), vei primi varianta finală și rezumatul procesului prin care am trecut în ultimele 10 săptămâni.
Până atunci, îți doresc să ai o săptămână frumoasă.
⋆ ⋆ ⋆
Resurse gratuite:
Demo | Grup FB | Social | Arhivă | Bibliotecă
Vrei să vinzi mai mult prin copywriting? Abonează-te, citește edițiile anterioare și lasă-mi un mesaj cu provocările tale, pentru a personaliza conținutul articolelor astfel încât să-ți fie de folos.
ABONARE | ARHIVĂ | FEEDBACK